ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
HABERLER>EKONOMİ
11 Kasım 2023 Cumartesi - 01:50

'Türkiye e-İhracat Platformu' hayata geçiriliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da gerçekleştirilen E-İhracat Zirvesi'nde Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir proje ile ihracatçıların milli B2B platformu Türkiye E-İhracat Platformu'nun kurulacağını söyledi.

 Türkiye e-İhracat Platformu  hayata geçiriliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da gerçekleştirilen E-İhracat Zirvesi'nde Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir proje ile ihracatçıların milli B2B platformu Türkiye E-İhracat Platformu'nun kurulacağını söyledi.
8-10 Kasım tarihleri arasında ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açılış konuşması ile başlayan “E-İhracat Zirvesi”ne 3 bin 800 fiziki ve 5 binden fazla çevrimiçi katılımcı ile toplam 8 bin 800 kişi katıldı. Beş ayrı panel ve 38 farklı modülde 71 konuşmacının yer aldığı etkinlikte, giderek büyüyen e-ihracat dünyasında firmaların başarılı şekilde yol almalarının nasıl sağlanabileceği, uluslararası ticarette Türk markalarını oluşturarak değişen ve gelişen ekonomide pay sahibi bir konuma gelmeleri için A’dan Z’ye e-ihracat değerlendirildi.
Zirvenin ilk gününde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, pandemiyle birlikte küresel ticarette bir dijital dönüşüm sürecinin başladığını ve söz konusu dönüşümün e-ticaret sektörü için önemli fırsatlar getirdiğini, 2019 yılında perakende ticaretten yüzde 5 civarında pay alan e-ticaret sektörünün bu dönüşümle birlikte payının yüzde 19’a yükseldiğini dile getirerek, Türkiye'nin de bu değişimde rekabetten geri kalmadığını vurguladı. Bakan Bolat, en önde yer alma hedefi doğrultusunda e-ihracat konusunda Bakanlık içinde İhracat Genel Müdürlüğü bünyesinde önemli bir yapılanmaya gidildiğini belirterek, Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir proje ile ihracatçıların milli B2B platformuna taşınacağı ve e-ihracatın artırılmasında lokomotif görevi olacak “Türkiye E-İhracat Platformu”nun hayata geçirileceği müjdesini paylaştı.
Zirvede daha sonra Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya'nın E-İhracat Konsorsiyumu modelinin KOBİ’lere sunduğu fırsatlar, lojistik çözümlerin e-ihracattaki yeri, Uzak Doğu ve Körfez bölgelerine yapılabilecek potansiyel e-ihracat fırsatlarına değindiği “E-İhracat Politikalarının Paydaşları” konulu panel düzenlendi. Ayrıca e-ihracata yön vermesi beklenen küresel trendler olmak üzere dijital pazar yerlerinde mağaza açılışı ve yönetimi, pazar araştırması ve pazaryeri seçimi, popüler pazar yerlerine ilişkin özellikler, pazarlama ve kampanya yönetimi gibi “Pazar Yerlerinin ve Çoklu Kanalların E-ihracat İçin Önemi” ve “Uçtan Uca E-İhracat Konsorsiyumları” panelleri gerçekleştirildi.
Zirvenin ikinci günü Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Hasan Önal ve Ticaret Uzman Yardımcısı Sarenaz Yüksel’in "E-İhracatta Hedef Pazarlar ve Destekler" başlıklı sunumuyla başladı. Dünyada giderek artan mobilite ve sosyal medya kullanımı, firmaları geleneksel ticaret yöntemlerini kullansalar dahi dijitalleşmenin gerekliliği üzerine stratejileri değerlendirildi. Akabinde firmaların müşterilerine ulaşmalarında dijital pazarlamanın giderek önem kazanmakta olup, etkinlik gününün tamamında dijital pazarlama tüm yönleriyle ele alındı. Kampanya yönetiminden sosyal medya etkileyicilerine kadar çeşitli dijital pazarlamaya yönelik konular hakkında konunun uzmanları tarafından detaylı sunumlarla zirveye devam edildi.
“E-ihracatta Marka Oluşturmak” başlıklı konuşmada firmaların, üreticilerin tarihi, kültürü, insanı, bulunduğu coğrafya ve benzersiz hikayeleriyle Türkiye’nin büyük bir potansiyeli içinde barındırdığı ve üretim ve hizmetler konusunda başarısı ve yetkinliği ile de dünyada tanınan Türkiye’nin ürün ve hizmet üreten konumunun ötesinde markalar oluşturan bakış açısına geçmesi gerektiği vurgulandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle anma töreni ile başlayan zirvenin 3’üncü gününde de yoğun bir katılımla 2 panel, 8 modül ve 2 başarı hikayesi olmak üzere 12 farklı oturum gerçekleştirildi. 3 gün boyunca e-ihracatın giderek büyüyen dünyasında firmaların başarılı bir şekilde yol almalarını sağlamak amacıyla e-ihracatın tüm paydaşlarının bir araya getirildiği “E-İhracat Zirvesi”, yoğun bir katılımla e-ihracatın her adımının değerlendirilmesi ve bunlarla birlikte B2B platformlarının geleceği, başarı hikayeleri ve yapay zekânın e-ticarette nasıl kullanılacağı konularının ele alınması ile son buldu.

 
'Hedefimiz yeşil dönüşüm'
 
Gazzelilere vefa için Hüsn-i Hat Sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Işıkhan’dan kamuda sosyal diyalog değerlendirmesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur konfederasyonlarının ...
Oral: Atatürk Türkiye’nin ufkunu açmıştır
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, "10 Kasım Atatürk'ü ...
Erzurum’da 10 ayda 21 sektör ihracat yaptı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan bu yılın Ekim ayında 16, ...
 
Erzurum Eylül ayı nakdi kredi verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum bu yılın 9 ayında kişi başına ...
Erzurum’dan 45 ülkeye ihracat
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan bu yılın Ekim ayında 17, ...
Kacır’dan Milli Teknoloji vurgusu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada ...
 
'Enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek istiyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kademeli ve belli bir süreç içinde ...
DAP BKİ’den meyvecilik desteği
DAP BKİ ile DAKA tarafından yüzde 50’si hibe destekle finanse edilen “Ahlat’ta ...
Erzurumlu konuta yoğunlaştı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - İl konut kredisinde bölge illeri içinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva